Esittelymekaksiposio2005.jpg

Ensimmäisen lyhytkarvaisen saksanseisojani Ellin ostin syksyllä 1994. Tuolloin en seisovista lintukoirista tiennyt juuri mitään, mutta kun rotuun ja harrastukseen tutustuin, koukkuun jäin.

Olin ollut metsästyksen kanssa tekemisissä jo aikaisemminkin, kun perheeseen kului metsästävä mies ja ajokoira.

Metsästyskortin suoritin heti keväällä 1995, ja ensimmäisen haulikon hankin seuraavana kesänä.

KAER-koetoimitsijakortin suoritin 1998 ja TOKO-koulutusohjaajakurssin samana vuonna. Syksyllä 2009 pätevöidyin KAER-ylituomariksi.

Uudenmaan Kanakoiraharrastajien toiminnassa olen ollut aktiivisesti mukanaa vuodesta 1995 - TOKO-kouluttajana, koetoimitsijana ja kaikenlaisten muiden tilaisuuksien ja kokeiden järjestelyissä. Vuodesta 2010 olen toiminut myös Saksanseisojakerhon lyhytkarvaisten saksanseisojien jalostusneuvojana.peltokuva_pieni

Perheeseen kuuluu tällä hetkellä Suomen puolella kaksi valkopohjaista lyhytkarvaista saksanseisojaa ja Ruotsin puolella mies kahden lyhytkarvaisen saksanseisojan kera. Ajan kuluessa perheessä on ollut kaksi karkeakarvaistakin Maljan kennelin kasvattia, mutta omat koirat ovat tähän asti olleet lyhytkarvaisia.

Elämäni koira Aida tuli perheeseen syksyllä 2000 - monien sattumien summana. Aida täytää kesällä 2013 jo 13-vuotta, mutta jaksaa vielä kulkea mukana - ehkä hiukan vaihtu on hidastunut. Siitä tuli mummu ensin joulukuussa 2009 ja toistamiseen 2011. Aidan pitkä elämä päättyi 14 vuotiaana 14.8.2014.Aida_vetaa

Oma kasvatti Valkia-Aidan Turandot - tyttö nimeltä Turkka - lunasti kaikki toiveet, jotka koiraan asetin. Siitä tuli kennelin ensimmäinen valio - syksyllä 2012 se saavutti sekä Suomen että Ruotsin käyttövalion arvot. Surukseni Turkka jouduttiin lopettamaan tammikuussa 2013 aivokasvaimen vuoksi.

Turkalla on kaksi pentuetta, toinen syntyi 8.11.2011. Siitä jäi kotiin yksi - Valkia-Aidan Lumikuningatar eli Lumi. Lumista on tullut äitinsä kaltainen linnunottaja, NUO 1 tulos jo 13 kk iässä. Syksyllä 2013 meillä oli menestystä koepuolella - ensin Junkkarissa NUO 1 ja finaalipaikka ja sitten vielä Ladies Trialissa NUO 1 ja koko kisan voitto. Lumi on nyt saavuttanut myös AVO 1 ja VOI 2 tulokset, UKH:n mestaruuden ja Helsingin piirin mestaruuden 2015.

Vuoden 2013 puolella perheeseen tuli uutta verta - Vindvinets Egeria. Egi on vauhdistaan huolimatta todistanut sen, mikä on ollut selvää - valkoisella koiralla pärjää aina! Ensimmäisenä vuonna 2 X NUO 1 (UKH mestaruus ja haasteottelu), Junkkarista NUO 1 ja finaalipaikka, Ladies Trial AVO 2 ja finalissa sija 4. Ja sitten vuoden päätteeksi AVO 1.

Vuonna 2016 Egin hyvä vire jatkui - ensin Ruotsin tunturikokeesta 2 x ELIT 1 ja syksyllä Eskon Puumerkin voitto ja VOI 1 sekä Myrskylän kokeesta toinen. Kevätkoetta odotellen!

Kennelnimen - Kennel Valkia-Aidan - sain alkuvuodesta 2005 ja jo ensimmäinen pentue, joka syntyi 17.5.2004, rekisteröitiin tälle nimelle.

rentoreetta.jpg

Viihtykää sivuillani!

Nina Pärssinen

Rentoleena - Lumi