Katso kenelle koiran myyt - voit päätyä tunturiin

Syksyn jahtikausi aloitettiin elokuun 25. päivänä Ruotsin tunturissa. Mukana matkassa oli 8 metsästäjää, 5 koiraa ja yksi kalastaja. Matka kotoa leiripaikkaan kesti yöpymisineen 36 tuntia kun kopteri vihdoin laskeutui leiripaikalle, tuntui hyvältä.

tukka_koperissa

Turkka oli kopterissa kuin ei ikinä olisi muuta tehnytkään.....

 Ja sitten ei kun leiri pystyyn. Ensimmäinen yö oli kylmä, meni muutaman asteen pakkaselle, mutta kun oli hyvä teltta ja vielä parempi makuupussi, ja pipo päässä, ei kylmä tullut. Aamuyöllä yhtäkkiä heräsin puhelimen ääneen – tunne oli epätodellinen – miten siellä keskellä ei mitään voi puhelin soida ja muuten – kuka minulle soittaisi siihen aikaan!? Kunnes tajusin, että se riekon käkätys oli ihan muuta kuin puhelimen soittoääni …

leiri_jarven_rannalla

Aamulla ei kenelläkään uni maistunut ja ensimmäiset lähtivät reissuun jo vähän jälkeen seitsemän ja ensimmäiset laukaukset kuultiin ennen kahdeksaa. Siitä se lähti. Kylmä yö oli vienyt viimeisetkin pikkuötökät mennessään, offia ei siis tarvittu. 

turkka_tutkii

Turkka tutkii päivän saaliin määrän ja laadun....

Viikon aikana sää parani, vähän liikaakin. Päivällä oli lämmintä parhaimmillaan parinkymmenen asteen paikkeilla, joten pitkät kalsarit ja paidat sai aamun viileyden jälkeen siirtää reppuun. Ja loppuviikosta alkoi taas offi olla poikaa. Sää vaihtui viikon aikana monesti, ja viimeisenä päivänä satoi vaakasuoraan ...

piehtarointia.jpg

Tässä piehtaroidaan - vielä hyvän sään aikana

Myös Ruotsin tunturissa riekkokanta ei ole entisellään, mutta kyllä sentään joka päivä lintuja nähtiin ja saatiin reppuunkin. Ja kaikille Valkia-Aidan T-pentueen mukana olleille jäsenille saatiin ensimmäiset riekkopudotukset!

turkan1riekko.jpg

Meidän ensimmäinen yhteinen riekko

Ja tietty nuotiolla paistettu riekon rintafile maistui illalla tattikastikkeen keralla. Ja rosvopaisti. Ja poronkäsitys. Ja hillat.

Aivan, otsikossa kehoitettiin katsomaan kenelle koiran myyt – minä myin Valkia-Aidan ensimmäisestä pentueesta valkopohjaisen Sagan Ruotsiin veljeni kaverille Uwelle, tuntematta miestä lainkaan. Ja sen vuoksi – viisi vuotta myöhemmin, olimme siellä tunturissa….

Viikon aikana oli Valkia-Aidan kennelin sisäinen mestaruuskisa, jonka voitti pari Uwe ja Saga – tällä kertaa kokemus oli se, mikä näissä kisoissa oli mannaa.

kennelin_mestarit.jpg

Kennelin mestarit Uwe ja Saga - Turkka änkesi kuvaan kateellisuuttaan...