Turkka ja Cisse = L-pentue

syntyi 8.11.2011 yhdistelmästä

Valkia-Aidan Turandot                                            Ryssäkosken Cisse
FIN21923/07  A 0/0                                             FIN25075/06 A
synt 27.3.2008                                                       synt. 7.4.2006
VOI 1 - ERI                                                             VOI 1 - FIN MVA

cisse_1.jpg

turkka_1.bmp

                                                                                                             kuva Tapio Mäki

Pentueeseen syntyi 3 narttua ja 1 uros - pentueen oma sivu.

Turkka on edelleen pysynyt samanlaisena luonnonlahjakkuutena, kuin mitä siitä nuorena ajattelin: täysiverinen metsästyskoira, joka toimii monenlaisissa olosuhteissa ja riistalla, aroilla metsälinnuilla, tuntureiden riekoilla ja nopeajalkaisilla fasaaneilla. Sen haku on parantunut iän myötä – itsenäistä ja laajaa, mutta samalla yhteydenpitävää. Oma-aloitteinen tiedotus on yksi Turkan hyvistä ominaisuuksista. Kun avanssi on kunnossa ja linnun lähtiessä voi täysin keskittyä sen pudottamiseen, metsästys on helppoa, niin kuin yksi ylituomari totesikin! Koemenestystäkin syksyn 2010 aikana tuli – peltokokeesta VOI 1, metsäkokeesta (Ruotsi) ELIT 1 ja tunturikokeesta (ruotsi) ELIT 2 – kaikki pudotuksella. 

Cissen ja Antin tapasin syksyllä 2009 ensin samassa kokeessa ja seuraavana päivänä kollegiossa. Cisse teki vaikutuksen: Vaikka kollegiokoe päättyi paukkunoutoon ja AVO 3-tulokseen, Cissellä oli selkeästi homma hallussa. Cissen haku oli itsenäistä ja laajaa, mutta samalla se piti huolen siitä, että hommaa tehtiin yhdessä isännän kanssa. Kolmanteen riistatyöhön oma-aloitteinen tiedotus – avoimessa luokassa! Vakuutti siis jo silloin. Ja melko pian sen jälkeen Cisselle AVO 1 ja nyt myös VOI 1 pellolta ja Ruotsin kokeesta ELIT2 metsästä

Cisse on Antin mukaan ollut helppo koulutettava, tarkoittaa siis, että sitä ei juurikaan ole tarvinnut kouluttaa, vaan kaikki on tullut itsestään (Cisse tuossa kuvassa).

Odotettavissa on siis yhteistyöhaluisia, metsästysintoisia ja helposti koulutettavia koiria, joilla riittää myös luonnetta, kun sitä tarvitaan.